Elektra Self-tec

SUSTAV ZA ZAŠTITU OD ZAMRZAVANJA

  • JEDNOSTAVNO POSTAVLJANJE
  • POUZDANOST
  • UDOBNOST
  • SIGURNOST
  • EKONOMIČNOST

ELEKTRA SelfTec sustavi štite čak i u vrijeme najoštrijih zima: oluka, cijevi, ventila, komprimiranog zraka ili hidrauličnih cilindara, ali i drugih objekata koji se mogli oštetiti pri niskim temperaturama.
Nema više straha od pucanja cijevi i ventila, leda koji visi iz oluka, zagušenih cijevi, i sl. Jednom kada ste nabavili ELEKTRA SelfTec zaštitni sustav, oslobodili ste se straha za vodovodne cijevi i ventile u negrijanim prostorijama ili van kuće. SelfTec sustav radi na osnovi samoregulacije grijaćih kablova.

Opis ELEKTRA SelfTec zaštite od zamrzavanja

Čak i kod najnepovoljnijeg zimskog vremena, ELEKTRA SelfTec sustav štiti vodovodne cijevi, ventile, oluke, cilindre i sve drugo što bi moglo prestati ispravno raditi zbog niske temperature. Jednom kada postavite ELEKTRA SelfTec sustav nećete strahovati od zamrzavanja vodovodnih cijevi ili ventila za vodu u negrijanim dijelovima kuće ili van nje.

Jednostavno sastavljanje

ELEKTRA SelfTec sustav je dizajniran za postavljanje direktno na zaštićeni dio kao što je cijev, ventil ili oluk. SelfTec sustav se može postaviti i uz plastične proizvode. Za razliku od drugih grijaćih kablova, ELEKTRA SelfTec samoregulirajući kablovi ostaju savitljivi čak i kod vrlo niskih temperatura i lako ih je ukloniti.

Radna udobnost

ELEKTRA SelfTec sustav radi upravo onoliko koliko je potrebno. Ne trebate se brinuti za neočekivane vremenske ili temperaturne promjene. Sustav automatski prilagođava temperaturu kabela na način da se ostvari osnovni uvjet: zaštićeni objekt se ne smije oštetiti kako ni od niske temperature zraka tako ni od visoke temperature grijaćeg kabela.

Pouzdan dizajn

Jezgra kabela je križanih polimera s dodatkom ugljika, postavljeni između dva paralelna bakrena vodiča. Energijom se napaja samo s jedne strane. Ovaj dizajn osigurava rad bez greške: u slučaju lokalnog pregrijavanja, taj dio ne funkcionira, dok ostatak zadržava potrebna svojstva. Tin-covered opletena bakrena žica štiti jezgru bez smanjivanja savitljivosti kabela. Vanjski plašt od poliolefina značajno poboljšava mehanička svojstva kabela.

Samoregulacija

Samoregulacija grijaćih kablova predstavlja njihovu sposobnost da mijenja izlaz snage (topline) kada je izložen promjeni uvjeta u okolini (temperature). Ovaj dijagram prikazuje odnos između temperature kabela i temperature cijevi (vodovodne). Kada se sustav uključi dok je cijev hladna (plavo), grijaći kabel zagrijava isijavajući više topline (crveno). Kada se cijev zagrije, kabel radi sa manje snage i hladi se.

Podešavanje snage koju kabel isijava se vrši automatski. Zahvaljujući tome kabel se može postavljati višeslojno, ne mora imati posebnu termičku izolaciju, a njegov položaj se može mijenjati. ELEKTRA SelfTec sustav je dostupan za 230V AC mrežu.
Simulacije rad i praktični testovi dokazuju radnu udobnosti i pouzdanost.

ELEKTRA SelfTec osigurava funkcioniranje cijevovoda, štiti zgrade i ljude čak i na vrlo niskim zimskim temperaturama.

Postavite odmah ELEKTRA SelfTec, zaboravite će na nevolje sa zamrznutim cijevima i olucima za hladnih zima.

 

Uzduž cijevi

Oko cijevi

Na ventilima

Niz oluke