Uvjeti i odredbe

Za sve Web shop online narudžbe ukupne vrijednosti iznad 150,00 eura (sa PDV-om), omogućena je besplatna dostava za područje Republike Hrvatske i Slovenije putem dostavne službe.

Za vrijednosti ispod 150,00 eura dostava se naplaćuje 7,00 eura sa PDV-om (web-shop automatski dodaje taj iznos kao posebnu stavku uz cijenu artikla ako je artikl vrijednosti ispod 150,00 eura).

Ako izaberete plaćanje pouzećem ili ako je uplata prispjela na naš račun od ponedjeljka do petka do 13:00h, predaja robe prijevozniku  je isti dan.

Za Republiku Sloveniju nije moguće plaćanje pouzećem.

Također, svu kupljenu robu možete preuzeti osobno u našoj Maloprodaji na adresi:

Stipsa d.o.o.
Matice Hrvatske 9a
HR-21000 Split

Vrijeme isporuke:

Sukladno uvjetima Hrvatske Pošte d.o.o. za gradove iz I zone dostava je standardno 24 sata radnim danom od trenutka preuzimanja paketa.

Za ostala mjesta u Republici Hrvatskoj, Otoke i grad Dubrovnik dostava je standardno 48 sati radnim danom od trenutka preuzimanja paketa.

Za Republiku Sloveniju dostava je standardno 48 sati radnim danom od trenutka preuzimanja paketa.

Za sve pošiljke omogućen je sustav praćenja pošiljki putem interneta.

DOSTAVA U DRUGE ZEMLJE EUROPSKE UNIJE

Dostava u inozemstvo je moguca i naplaćiva se posebno kod preuzimanja robe od strane kurirske službe. Izračun troskova dostave u inozemstvo obracunava se ovisno od količine proizvoda (težine,volumena). Za navedene troskove dostave potrebna je pisana suglasnost kupca.

RJEŠAVANJE SPOROVA

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac ce riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u Splitu.

Vrijeme i mjesto isplate

Kupac je dužan platiti cijenu u vrijeme i na mjestu određenom u ugovoru/narudžbii.

PREUZIMANJE STVARI

Preuzimanje stvari sastoji se u poduzimanju potrebnih radnji da bi predaja bila moguća te u odnošenju stvari. 
Ako kupac bez opravdanog razloga odbije preuzeti stvar čija mu je predaja ponuđena na ugovoren 
ili uobičajen način i na vrijeme, prodavalac može, ako ima osnovanog razloga da posumnja da kupac neće preuzeti stvar , izjaviti da raskida ugovor/narudžbu,bez prava povrata uplaćenog novčanog iznosa.

Reklamacije

Prodavatelj se obvezuje isporučiti proizvod koji je tehnički odgovara opisu proizvoda navedenom na stranici https://www.stipsa.eu

Slika koja ilustrira na Internetu ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda na Internet stranici ,te kupac ne može reklamirati ovaj segment.

U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni proizvodom, isti možete zamijeniti ili vratiti u zamjenu za novac unutar 14 dana od primitka. Za ostvarivanje ovog prava, potrebno je neoštećeni proizvod poslati u originalnom pakiranju sa svom opremom i dokumentacijom s kojim je proizvod bio originalno isporučen,na adresu Stipsa d.o.o. za trgovinu,Matice hrvatske 9/A,Split 21000.

Izravne troškove povrata robe snosi kupac.

U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te vas u tom slučaju molimo da pošiljku ne preuzimate. Molimo vas da nas kontaktirate na naš tel 021 549 085 kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

Prodavatelj nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obveze koje se nalaze u domeni dostavljača (tvrtka koja obavlja poslove dostave proizvoda).

Ukoliko ustanovite, prilikom prve uporabe, da je uređaj koji ste dobili neispravan, molimo vas da nas kontaktirate na telefon 021 549 085, kako bismo u što kraćem roku izvršili zamjenu za ispravan uređaj. Reklamacije kupci mogu javljati putem telefona 021 549 85 ili putem maila prodaja@stipsa.hr . Prilikom javljanja kupac treba znati broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime kako bismo mogli ući u trag narudžbi.

Pickup and return

Kako bi vam olakšali reklamaciju neispravnih uređaja i u isto vrijeme uštedili vrijeme, u suradnji s tvrtkom Intereuropa express osigurali smo Vam uslugu Pickup & Return. Radi se o besplatnoj dostavi od / do korisnika prilikom reklamiranja uređaja u jamstvu.

REKLAMACIJE

Kupac treba robu na koju ima reklamaciju vratiti Prodavatelju (Stipsa d.o.o. Split). Prodavatelj će izvršiti povrat novca Kupcu, koji je platio doznakom, u roku 8 dana od prijema vraćene robe, dok ce u slučaju placanja kreditnom karticom Prodavatelj kupcu vratiti novac storniranjem transakcije, te će kupat dobiti povrat cijelog iznosa na račun vezan uz svoju kreditnu karticu.

Informacije o preuzimanju EE otpada

Prema Pravilniku o gospodarenju otpadnom električnom i elektroničkom opremom (Narodne Novine 42/14), Članak 10, točka (5): „Prodavatelj koji koristeći komunikaciju na daljinu (putem interneta, telefona, kataloga i slično) prodaje EE opremu izravno korisnicima u kućanstvima ili korisnicima koji nisu kućanstva, obvezan je na svojim mrežnim stranicama informirati kupca o lokaciji na kojoj je osigurao mogućnost besplatnog preuzimanja EE otpada koji nastaje od te EE opreme, a koja mora biti na području jedinice lokalne samouprave u kojoj kupac prebiva.“ navodimo adrese i kontakte za preuzimanje EE otpada na području Republike Hrvatske